Jaarsymposia

Sinds 2002 organiseert Benecke verschillende (jaar)symposia: bijeenkomsten van medisch specialisten, waarbij 5 tot 8 experts ieder een specifiek thema binnen hun vakgebied behandelen.
Tijdens de jaarsymposia ligt de nadruk op het vertalen van de meest recente ontwikkelingen van de voorgaande 12 maanden naar het klinisch handelen voor de komende periode.
 
Onder meer de volgende jaarsymposia worden door Benecke georganiseerd: Dermatologie, Endocrinologie, het Gastro-Enterologisch jaar, GZ-psychologie, Hematologie, Highlights Farmacotherapie, Kindergeneeskunde, Neurologie, Oncologie, Oogheelkunde, Pulmonologie, Reumatologie, Shared Care, Spoedeisende Psychiatrie en Persoonlijkheidsstoornissen.
 
 
Jaarsymposium CP Shared Care
Op 2 februari 2012 organiseerde Benecke voor de 8ste keer het jaarsymposium Shared Care, waarbij psychiaters en aio's psychiatrie binnen een kort tijdsbestek op hoog niveau werden bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen binnen het vak.
Jaarsymposium Endocrinologie
Op 1 februari 2012 organiseerde het Continuüm Endocrinologie het vijfde jaarsymposium endocrinologie voor internist-endocrinologen en internist-nefrologen. Tijdens het jaarsymposium werden de belangrijkste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de endocrinologie uit 2011 gepresenteerd.
Jaarsymposium Persoonlijkheidsstoornissen
Op 26 januari 2012 organiseerde Benecke voor het negende jaar op rij het jaarsymposium Persoonlijkheidsstoornissen. Binnen één dag werden psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en spv'en up-to-date gebracht over de belangrijkste ontwikkelingen binnen het gebied van de persoonlijkheidspathologie.
Jaarsymposium Pulmonologie
Op 18 januari 2012 organiseerde Benecke voor de vijfde maal op rij het jaarsymposium Pulmonologie. Tijdens dit symposium werden longartsen en degenen in opleiding hiervoor binnen één dag weer up-to-date gebracht van de belangrijkste klinische ontwikkelingen binnen het vak.
Jaarsymposium Oncologie
Op 12 januari 2012 vond het 7e jaarsymposium van het Continuüm Oncologie plaats. Tijdens het symposium werden de belangrijkste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de oncologie uit 2011 gepresenteerd. De ideale gelegenheid voor internist-oncologen en degenen in opleiding voor een kwalitatieve update.
Jaarsymposium Dermatologie
Op 8 december 2011 organiseerde het Continuüm Dermatologie het 4de jaarsymposium Dermatologie, 12 maanden dermatologie in vogelvlucht. Binnen een kort tijdsbestek kregen dermatologen een update over de belangrijkste capita van het vak.